Корисні властивості ягід шипшини використовують під час лікування жовчнокам'яної хвороби. Також шипшина може стимулювати функції статевих залоз, зупиняти кровотечі, зменшувати крихкість судин.
Чай із шипшини п'ють у профілактичних цілях у період епідемій грипу. Змішавши з медом, його п'ють і хворі на респіраторно-вірусні інфекції. Це прискорює одужання й полегшує прояв симптомів і ускладнення.
Шипшина якраз добрий імуномодулятор, здатний відновити й захистити організм від вірусних напастей.
Зміцнює судини та нормалізує обмін речовин. Завдяки своєму мінеральному складу шипшини добре зміцнює стінки судин. Знижує рівень шкідливого холестерину та покращує кровообіг. Сприяє згортання крові. вітамін P, що міститься в шипшині, добре зміцнює капіляри. Ще шипшини корисні для немовляти та атеросклерозу.
Знижує кров'яний тиск. Рекомендується вживати гіпертонікам. Шипшина має сечогінний і жовчогінний ефекти. Зміцнює шлунково-кишковий тракт. Застосовується для лікування виразкових хвороб шлунка.
Покращує травлення. Відвар на основі шипшини сприяє засвоєнню цукру та жирів в організмі. Покращує апетит. У Китаї шипшина використовується як протиглистий засіб.
Гарне джерело заліза. Шипшина, як і гарбуз необхідно вживати тим, у кого дефіцит заліза.
- У разі регулярного вживання, відвар розчиняє камені в жовчному міхурі на дрібні пещинки.
- Має протизапальну властивість.
- Застосовується у разі гіповітамінозу.
- Стимулює функції статевих залоз.
- Використовується під час кровотеч матки.
- Кальцій сприяє швидкому зрощуванню кісток після перелому.
- Застосовується для профілактики малярії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 130 ₴