Сушені водорості - це зневоднені водорості, які сушаться теплом, на повітрі або в спеціальній печі. У процесі такої сушки частина поживних речовин випаровується разом з вологою. На смакові якості це не впливає, але знижуються корисні властивості продукту. Сублімовані водорості зберігають всі свої вітаміни і мінерали завдяки тому, що сушка обходиться без «рідкої стадії». Волога з водоростей не випаровується, а замерзає, і тільки потім їх додатково сушать. Такий продукт набагато корисніше, ніж просто сушена ламінарія. Ще одна перевага сублімації - більш ретельне очищення від водоростей перед сушінням. Висушена звичайним способом ламінарія містить більше сміття (піску), який псує все задоволення від їжі.
-
Спосіб приготування
Замочити ламінарію на 2-3 години в холодній воді (на 1 частина водоростей беруть 20 частин води). При цьому маса ламінарії збільшується приблизно в 17 разів. Викласти на друшляк, дати воді стекти. Потім додати приправи, олія (льняне, кедрове, кунжутна, гірчична). Все перемішати. Морська капуста готова.
Варити її небажано, тому що весь смак і всі вітаміни втрачаються
- Ціна: 80 ₴