У народній медицині сухі ягоди калини використовують найчастіше разом із медом: відвар із ягід п'ють у разі застудного кашлю, хрипоті, задухи, а також під час хвороб шлунка.
Настій із сухих ягід рекомендується вживати в разі авітамінозу, занепаду сил і скупчення зайвої рідини в організмі.
Для відновлення сил після важкої хвороби часто використовується ягода калина.
Калина — ягода, користь якої доведена традиційною медициною, застосовується для лікування гінекологічних захворювань. У разі рясних місячних використовують настій ягід калини. Для приготування настою знадобиться 150 грамів ягід. Розмиті плоди калини заливають 200 мл горілки або 50% спирту. За 2 тижні настоювання в темному місці можна використовувати отриману настій по 30 крапель тричі на день.
Калина — ягода, користь якої доведена як гіпертензивного та седативного засобу (знижувального артеріального тиску), застосовується з цією метою в сирому вигляді та як відвар. Приймають відвар по 1/3-1/4 склянки з медом у пропорції 1:2 до їди тричі на день. Соки та відвар використовують для полоскання ротової порожнини під час стоматитів, ангінах і захворювань ясен.
Також калина має загальну тонізувальну та омолоджувальну дію на шкіру, тому її екстракти використовують у косметичних кремах і лосьйонах.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 50 г |
- Ціна: 30 ₴