Риб’ячий жир з тунця – це унікальний продукт, навіть елітний. Все тому, що він природньо містить 32% Омега-3 жирних кислот у формі природних тригліцеридів, із яких 23% становить ДГК (докозагексаєнова кислота), і 5% - ЕПК (ейкозапентаєнова кислота). Його можна вживати на протязі всього року, оскільки в складі немає жиророзчинних вітамінів А і D3.
ЕПК і ДГК - важливі речовини для всіх тканин організму, які дозволяють регулювати безліч функцій. Вони допомогають контролювати запальні реакції, згортання крові, «запуск в роботу» визначених генів.
ДГК більше присутня в клітинних мембранах, відіграє важливу структурну роль в эфективній роботі клітин по притоку і відтоку важливих компонентів. ДГК зустрічається майже у всих клітинах організму, але найбільша її кількість сконцентрирована в клітинах серця, головного мозку і сітківки ока.
Із ЕПК в эндотелії синтезуються простацикліни PGI3 і інші, що володіють потужним антиатерогенним эфектом (зменшення згортання крові, розширення судин); тому ЕПК корисна для підтримки здоров’я кровоносних судин.
ЕПК і ДГК є незамінними жирними кислотами, оскільки організм не здатен виробляти їх самостійно. Дуже важливо вживати омега-3 в належній кількості з їжею. ЕПК і ДГК містяться в морепродуктах, особливо в жирах глибоководних риб.
- Ціна: 550 ₴

