БУРКУН (буркун, гречка дика, жовтий, жіночий, жовтий буркун, італійська трава, луговий буркун, буркунец, донна трава.)
Буркун відноситься до ароматичних трав.
Його використовують у кулінарії як приправу до рибних страв, салатів, супів, при виготовленні консервів, сиру, компотів, при засолюванні помідорів, огірків і т. д.
У перекладі з грецької, назва цієї рослини значить - медовий конюшина.
При ішемічній хворобі серця і захворювання кровоносних судин. Настої і відвари діють як заспокійливий і протисудомний засіб. Також відвари вживають при бронхіті, як засіб для поліпшення відходження мокроти.
До складу буркуну входить компонент, який здатний підвищувати рівень лейкоцитів у крові, прийом рекомендують пацієнтам з променевою хворобою.
Трава буркуну знижує артеріальний тиск, має протисудомними властивостями. Застосовують буркун при кардіоспазм, а також при гіпертонічній хворобі, стенокардії, атеросклерозі, неврастенії, безсонні, мігрені.
Буркун використовують при захворюваннях верхніх дихальних шляхів.
При лікуванні закрепів, жіночих захворювань і клімаксу.
При лікуванні варикозного розширення вен, тромбофлебіту, лімфостазу і геморою.
Як засіб, що прискорює дозрівання наривів, при шкірних захворюваннях.
Спосіб застосування: 1 ч. л. + 200 мл окропу,термос 30 хв.,0.5 склянки 2 рази на день до їди,за 20-30 хвилин.
- Ціна: 25 ₴