Псиллиум це розчинна клітковина, отримана з лушпиння насіння подорожника, яка володіє цілим рядом корисних для здоров'я властивостей.
Це один з самыхбогатых на клечатку продуктів з найменшою кількістю чистих вуглеводів.
Існують і інші назви лушпиння з оболонок насіння подорожника блошного,
Головною перевагою цієї речовини, є те, що псиллиум, розчиняючись у воді, істотно уповільнює травлення і всмоктування вуглеводів і жирів, знижуючи тим самим секрецію інсуліну в організмі.
Занадто великий рівень інсуліну, як відомо, безпосередньо пов'язаний з відкладенням підшкірного жиру
Лікувальні властивості розглянутого продукту визначає багате вміст харчових волокон у його складі. Желеподібна маса, яка утворюється в результаті взаємодії псиллиума з рідиною, потрапляючи в шлунок, діє відразу в декількох різних напрямках.
По-перше, як вже було сказано вище, вона сприяє зменшенню цукру в крові і тим самим знижує ризик виникнення цукрового діабету другого типу. Крім цього, клітковина подорожника, сприяє виведенню токсинів і створює живильне середовище для мікрофлори кишечника, позбавляючи тим самим від дисбактеріозу.
Лушпиння насіння подорожника вважається вкрай корисним засобом для допомоги в процесі позбавлення від зайвої ваги. Прийом псиллиума разом з їжею призводить до швидкого насичення. Він знижує апетит і допомагає позбавитися від зайвих кілограмів в рази швидше. Багато наукові дослідження підтверджують, що поєднання испагола зі здоровою дієтою допомагає досягти чудових результатів.
Псиллиум відіграє певну роль у лікуванні, як діареї, так і запорів, такі симптоми, дуже часто проявляються при синдромі подразненого кишечника. Крім іншого, испагол знижує ризик раку товстої кишки та зменшує рівень поганого холестерину в крові
• покращує моторику кишечника;
• знижує кров'яний тиск і ризик захворювань серця;
• зменшує число проявів підвищення кислотності;
• покриває добову потребу організму у клітковині;
• покращує стан при геморої;
• знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі та жовчних шляхах;
• покращує обмінні процеси;
• знімає запалення органів ШКТ.
М'який вплив речовини допомагає швидше загоювати рани та ерозії. На тлі прийому цього засобу також відчувається прилив сил, і зникають дискомфортні відчуття, що виникають в процесі перетравлення їжі
Лушпиння подорожника показана людям, що страждають розладами ШКТ, такими як коліт, діарея, дисбактеріоз, синдром «дірявого кишечника».
Її рекомендується приймати особам, що стежать за рівнем холестерину і цукру в крові, схильним до такого захворювання, як геморой і тим, хто бажає схуднути або очистити організм від шлаків і токсинів. Була доведена користь испагола і для людей, страждаючих цукровим діабетом, так як добавка знижує рівень глюкози. Псиллиум є одним з кращих рішень для тих, чия мета полягає в досягненні проносного ефекту і вирівнювання частоти стільця
Останнім часом стрімко зростає кількість людей дотримуються безглютенової дієти. Разом з тим росте і кількість нових харчових добавок без глютену, з якими стикаються прихильники чистого харчування. Одним з таких поки ще маловідомих серед вітчизняних покупців інгредієнтів є псиллиум
Головне кулінарне властивість псиллиума, що робить його ключовим компонентом низкоуглеводной і безглютенової випічки – це його здатність вбирати вологу і перетворюватися в гелеобразную масу. Один грам чистого борошна псиллиума вбирає 45 мілілітрів води
Завдяки цій властивості псиллиум відмінно скріплює тісто і надає випічці пористу повітряну структуру. Фактично, псиллиум замінює собою клейковину (глютен), і це дуже важливо, адже всі популярні види низкоуглеводной борошна – кокосової, мигдальної, кунжутною – не містять глютену і без псиллиума випічка з них виходить досить сухий і крихкою
Додаючи псиллиум в тісто, дайте йому постояти 5-10 хвилин, щоб він увібрав вологу і ви змогли оценть консистенцію тесту. Якщо занадто густе – додайте рідини.
– Если вы употребляете продукты с псиллиумом – пейте больше воды. Что никогда не помешает.
– Ни в коем случае нельзя принимать псиллиум как сухой порошок
Мука из шелухи подорожника используется для приготовления выпечки, блинов, оладьев, булочек, котлет и других блюд. Она практически не имеет вкуса и не ощущается в готовом продукте. При этом псиллиумом можно заменить не только пшеничную муку, но и использовать его вместо яиц, так как добавка имеет свойство желеобразователя, обеспечивает вязкость и клейкость продукта.
При использовании псиллиума в пищу следует соблюдать несколько рекомендаций:
- Пийте багато води, так як лушпиння подорожника має властивість вбирати воду.
- Вводите добавку в раціон поступово, починаючи з 1 ч. ложки в день.
- Добова норма становить близько 2 ст. ложок в день
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 90 ₴